Användarvillkor

 

Köpvillkor

Hos Pixojet.se spelar vi med öppna kort. Därför får du här alla köpvillkor, så luta dig tillbaka, för detta kan ta en stund. 

Beställning:

På Pixojet kan du endast beställa varor via vår webbsida. Om du har några frågor om varorna som vi inte har besvarat på hemsidan är du alltid välkommen att kontakta oss på info@pixojet.se

För att beställa en vara hos Pixojet.se ska du klicka på knappen "Lägg i Korg" som finns vid varan du önskar köpa.

När du är i kundkorgen får en du överblick över de varor som du har reserverat. I kundkorgen har du flera valmöjligheter:

- Du kan ändra hur många artiklar av varje produkt du önskar köpa (Glöm inte att trycka på "Uppdatera korg" efteråt).

- Du kan tömma korgen genom att trycka på "Töm korgen"

- Du kan lösa in en presentkortskod.


Kundkorgen ger dig en överblick över antal varor, totala priset samt fraktkostnaden.


När du har slagit in ditt önskade antal har du möjligheten att "köp mer" eller fortsätta till beställning/betalning genom att klicka på "Till beställning" 

Du kommer alltid kunna se din korg genom att klicka på "kundkorg" överst på sidan till höger. Där kan du även ändra och annullera din beställning :)


Beställning och Betalning

Beställningsprocessen består av fyra steg.

1. (Adressuppgifter) - Här skrivs ditt namn, din adress och ditt telefonnummer och e-mail in, så vi vet var vi ska skicka beställningen. Du kan välja att komma spara dina uppgifter, så att nästa gång du handlar hos oss kan du logga in med din kod, så finns dina uppgifter sparade. (Vi har dina uppgifter i fem år, därefter raderas dessa).


Om beställningen ska skickas till en annan adress ber vi dig komma ihåg att markera fältet "Beställningen ska levereras till en annan adress" varpå du kan skriva in en ny adress.


2. (Leverans) - Leveransen sker med Post Nord. Kom ihåg att skriva om beställningen ska skickas till en annan adress.


3. (Betalning) - Här bestämmer du hur du vill betala - antingen med kort eller ViaBill.


Läs mer om ViaBill här.

Vid betalning med kreditkort blir dina uppgifter krypterade mellan din dator och PBS. Dina uppgifter kommer därför vara helt säkra. 

Kort sagt: Vi kan inte se något annat än att din betalning har gått igenom. 

Vissa korttyper kan vara belagda med en mindre avgift.

Avgiften kan vara upp till 1,39,- per order.


När du avklarat ovanstående steg ber vi dig komma ihåg att klicka på att du har läst och godkänt "Beställningsvillkoren"


Du markerar endast på "Godkänd" och blir sedan skickad vidare till betalningsfönstret hos NETS.


Pengarna dras inte från ditt kreditkort innan varorna har skickats från vårt lager och vi kan inte dra ett större belopp än du har godkänt vid ditt köp. 


Skulle du ha frågor kring din beställning är du alltid välkommen att kontakta oss på info@pixojet.dk

När vi samlar in personlig information via vår webbsida gör vi det alltid med ditt samtycke. På så vis är du alltid informerad om vilken information som har samlats in och varför. 


Det är endast den administrativa avdelningen på Pixojet, som har tillgång till de uppgifter som har registrerats om dig.

Den dataansvarige på Pixojet samt dess undersidor är Ole la Cour.


Vi förvarar inte kunduppgifter krypterat och vi skickar inte kunduppgifter krypterat.


Som registrerad hos Pixojet har du alltid rätt att motsätta dig registreringen. Du har också rätt till insikt om vilka uppgifter som är registrerade om dig. Dessa rättigheter har du via personuppgiftslagen och hänvändelser i förbindelse med detta skickas till pixojet.se via e-mail: info@pixojet.dk


Priser

Alla priser hos Pixojet.se är inklusive 25% Svensk moms och andra avgifter. Priserna är dagspriser. När du handlar hos Pixojet.se ingår avtal på danska. 


Försändelse 

Alla paket sickas med Post Nord och med track and trace vilket ger dig trygghet vid leveransen då du alltid har möjlighet att följa ditt paket under resans gång.


Om inget annat avtalats, skickar vi alltid hela din beställning samlad. Om någon av produkterna är i restorder, blir du kontaktad av Pixojet för att komma överens om en lösning. 


Skulle någon av dina varor bli skadad under leveransen ber vi dig kontakta Pixojet så snabbt som möjligt för att göra oss uppmärksamma på att din vara blev skadad under leveransen.


Slutsåld vara

Din betalning blir aldrig dragen innan din beställning är packad och skickad. Vi har alltid möjlighet att korrigera beloppet innan vi drar betalningen om summan blir lägre än den ursprungliga. Vi kan dock aldrig ta mer betalt än det ursprungliga priset.

Möbler levereras med specialfrakt på paller - och därför kan våra normala leveransmetoder inte användas.


Leverans

Leveranstiden på lagervaror är normalt 1–3 vardar då vi har dessa varor tillgängliga på lagret.


Skulle något i din beställning vara slutsålt och där med innebära en längre leveransperiod kontaktar vi dig så fort som möjligt för att informera dig om ett nytt leveransdatum.


Vi skickar automatisk en orderbekräftelse och trackingnummer via e-mail där din order skickas.


Ångerrätt

Som privatperson har du alltid 120 dagars ångerrätt, när du handlar hos Pixojet, med start då du mottar din beställning. Du ska inom 120 dagar ge oss besked om du önskar att ångra ditt köp. Det kan du göra via mail: info@pixojet.dk. Kom ihåg att tydligt skriva att du önskar använda dig av din ångerrätt.


Du kan också välja att använda dig av ett standardångerrättsformulär och skicka det med retur. Formuläret hittar du via denna länk.


Bemärk att du inte använda din ångerrätt endast genom att vägra motta beställningen utan att ge oss besked om detta.


Senast 60 dagar efter att du gett oss besked om att du ångrar ditt köp ska beställningen returneras.

Avsaknad av originalförpackning kan möjligtvis medföra en värdeminskning och för att vara säker på att du har rätt till alla dina pengar vid returnering ber vi dig skicka tillbaka varorna i originalförpackningen.


Försändelse omkostnader i samband med returnering refunderas ej.


Ångerrätten utgår 120 dagar efter du:

Har mottagit din vara.

Får den sista vara i fysisk ägo, när det rör sig om flera olika varor som är beställda i samma order men som levereras vid olika tidpunkter.


Du är bara ansvarig för varans värdeminskning om varan hanterats på ett sätt som inte är nödvändigt för att kunna avgöra varans skick, egenskaper och samt funktionalitet. Med andra ord – du får prova varan på samma sätt som om du prövar den i en fysisk butik.


Om varan är prövad på annat sätt än som beskrivits ovan betraktar vi den som använd. Detta betyder att om du ångrar ditt köp får du endast tillbaka en del eller ingenting av inköpsbeloppet, beroende på varans marknadsvärde.


För att få hela inköpsbeloppet tillbaka kan du alltså göra det man gör i en fysisk butik. Du får pröva varan, men inte börja använda den.


Är varan skadad när du mottar den, kan du returnera den och få en ny och då vi betalar då självklart ev. porto. Vi ber dig samtidigt att skicka med kvitto samt info om din bank, ditt namn samt kontonummer.


Returadress:

Pixojet

Siriusvej 17

7430 Ikast

Danmark


Om du ångrar ditt köp, får du naturligtvis hela beloppet du betalat till oss tillbaka. Vid fall av värdeminskning av varor du ansvarar för, dras detta belopp av vid återbetalningen.


Från det att vi överfört ev. returbelopp kan du förvänta dig att det tar upp till 60 dagar innan pengarna är tillbaka på ditt konto.


Vi kan avvakta med återbetalningen tills vid har mottagit varan, om du inte har tillhandahållit dokumentation av att du skickat varan i retur.


Om du använder dig av din ångerrätt, återbetalar vi alla betalningar som mottagits från dig, samt leveranskostnader.


Kom ihåg att bifoga en kopia av orderbekräftelsen vid returnering.


Observera att vi inte tar emot paket skickad med postförskott


Reklamationsrätt

Pixojet erbjuder 2 års reklamationsrätt enligt köplagen, som omfattar fabrik- och materialfel som har uppstått vid normal användning av varan. Det betyder att du antingen kan få varan reparerad, utbytt eller pengarna tillbaka alternativt avdrag på priset, beroende på uppkommen situation.


Det kräver så klart att reklamationen ska vara berättigad samt att defekten inte har uppstått pga. felaktig användning av produkten eller annan skadebringande beteende.


Kom ihåg att informera oss om vad problemet är så detaljerat som möjligt.


Om du önskar att reklamera en vara, kan du returnera varan och skicka en skriftlig reklamation på e-mail info@pixojet.dk eller via post till vår adress. Vi ber dig bifoga fakturan eller en kopia av fakturan samt en beskrivning av felet på varan så återkommer vi till dig inom ett par dagar.


Observera att vi inte tar emot paket skickad med postförskott


Kom håg att varan alltid ska skickas tillbaka i en skyddsförpackning och kom också ihåg att be om ett kvitto för leveranskostnaden så vi kan betala tillbaka detta.


Vi rekommenderar dig dock att du först kontaktar oss, så vi kan ta hand om ditt paket så snart vi mottar detta.


Du är även välkommen att besöka vår leveransplats på Siriusvej 17, Ikast.


Kom även ihåg att reklamera innanför ett rimligt tidsrum efter att du konstaterat felet/skadan (gärna så fort som möjligt). Om du reklamerar inom två månader efter skadan/felet obesvarats kommer reklamationen alltid att vara giltig.


Vid reklamation förbehåller Pixojet sig rätten att testa den/de levererade varan/varorna.


Skickas tillbehör med, ska antal och produktbeskrivning bifogas. Skickas tillbehör med (som exempel en CD) som inte uppenbart framgår på beskrivningen, kan Pixojet inte hållas ansvariga för eventuell missplacering av dessa objekt.


Varan bör returneras med en fakturakopia där köptidspunkten för den reklamerade varan framgår. Annars kommer varan och processen avvakta i väntan på att en fakturakopia och ev. felmeddelande om varan.


Är reklamationen berättigad återbetalar vi naturligtvis dina fraktkostnader.


Jag vill klaga                                                                                                               

Om du vill klaga över ditt köp, ska du vända dig till oss via mail: info@pixojet.dk. Om vi inte lyckas komma fram till en lösning, kan du skicka in ett klagomål till relevant instans om villkoren är uppfyllda.

Du kan vända dig till:

Forbrugerklagenævnet

Carl Jakobsensvej 35, 2500 Valby

Tlf. 41715000 (vardagar mellan 9-16)

Mail: kfst@dk


Säkerhet

Om du betalar med kreditkort, är du alltid skyddad mot missbruk. Du har möjlighet att avvisa en betalning, när du mottar din betalningsöversikt. Du har ingen självrisk vid tillfälle att ditt kort blir missbrukat i en internetbutik som använder sig av SSL (Secure Socket Layer) i sitt betalningssystem.


Vi har Prismatch

På Pixojet erbjuder vi prismatch, för att ge dig en positiv helhetsupplevelse.


För att använda Prismatch ska prisen vi matchar uppfylla några enkla krav innan du kontaktar oss:

1. Varan ska finnas på lager i den butik vi matchar.

2. Prismatchen omfattar endast varor som omfattas av danska regler för moms, tull, garanti och konsumentskydd. Webbshoppen/butiken ska alltså vara hemmahörande i Danmark.

3. Vi behöver se dokumentation för det pris du har hittat. Dokumentationen får gärna vara en länk eller liknande.

4. Vi matchar varan inklusive leverans. Vi jämför priset inklusive frakt om det lägre priset finns på en annan webbshop.

5. Prismatch gäller de varor som alltid är tillgängliga. Prismatch gäller alltså inte utgående varor, erbjudande, kö-erbjudande, bunt-erbjudande och/eller erbjudanden med begränsat antal/tid, dvs. 1/kund och likande.

Prismatch gäller inte erbjudanden som kräver medlemskap så som en inköpsförening eller någon form av betalning för att få tillgång till erbjudandet.


Skulle du hitta samma vara på lager till ett lägre pris inklusive frakt i en danks butik eller webbshop, matchar vi så klar priset på varan för dig. För att kunna köpa varan till det lägre priset ska du kontakta oss på info@pixojet.dk. Detta skall göras innan du skickar din beställning. Vi behöver dokumentation om priset för att Prismatch kan aktiveras.


Copyright

Alla bilder och filmer på Pixojet är tagna av en egen fotograf och är under lagen för upphovsrätt/copyright.

Det är inte tillåtet att använda bilder, text eller annat material från Pixojet utan skriftlig tillåtelse från upphovsinnehavarna.


Brott mot upphovsrätten eller missbruk av den samma renderar i ersättningskrav.

 

{if $general.languageIso == "DK"} {literal} {/literal} {/if}